Ett härligt hundraårsjubileum! En härlig jubileumsdag!

Den 10 september firade moderaterna i Tierps kommun att det gått 100 år sedan en moderat valmansförening bildades i Vendels socken.

100 årsfirandet synliggjordes på flera ställen i kommunen genom olika aktiviteter. En sådan var utdelning av födelsedagspresenter i form av arbetshandskar till besökare vid miljöstationen i Tierp. På plats var såväl riksdagsledamot Marta Obminska som föreningsmedlemmar, för att diskutera moderat miljöpolitik. Många av besökarna hade redan observerat i pressen att föreningen firade 100 år, men att moderatpolitiker var synliga även på omlastningsstationen var en positiv överaskning. Genom att samtidigt dela ut arbetshandskar och hjälpa till med sopsortering, gavs många tillfällen till givande samtal.

EU-parlamantarikern Christoffer Fjellner, riksdagsledamoten Per Bill var inbjudna till 100 årsfirandet, och schemat för de tre politikerna var späckat. Sällskapet besökte tillsammans med föreningsmedlemmar Hållstrands Fisk och Rökeri i Hästskär, Kalles Fisk i Fagerviken, 50 årsfirande Hållnäs skola, Lövstaölets vänner i Lövstabruk, samt Örbyhus slott.

Föreningen ställde upp med ett lag med namnet “Moderaterna i Tierp 100 år” i loppet till John Brobergs minne. Vädret var perfekt för löpning, solen sken från en passande nog klarblå himmel, och temperaturen låg på ca 20 grader. I laget deltog riksdagsledamot Jessika Vilhelmsson, Lars-Göran Birkehorn Karlsen, Jim Blomstedt och Lina Lokander. Jessica kom på tredje plats i damer elit 10 km och Lina kom på femte plats i samma klass. I gå, lunka, löp klassen 5 km kom Jim på 9 plats och Lars-Göran på 37 plats av totalt 93 startande. Vid entrén till Vegavallen hade det moderata kampanjtältet ställts upp, vilket bemannades av länsförbunds ordförande Magnus Granér, riksdagsledamot Ulrika Karlsson, landstingsråd Erik Weiman, ombudsman Lars-Peter Swärd, samt Per Davidsson, Gunilla Pettersson och Daniel Blomstedt från Tierpsmoderaterna.

Riksdagsledamot Ulrika Karlsson, landstingsstyrelsens ordförande Eric Weiman och Tierpsmoderaternas gruppledare Daniel Blomstedt, var huvudpersoner när kampanjtältet flyttats från Vegavallen till Fredners torg i centrala Tierp. Där fanns också länsförbundsordförande Magnus Graner och ombudsmannen Lars-Peter Swärd. Förbipasserande bjöds på tårta och politiska samtal. Det vackra vädret bidrog till att göra det till en trevlig stund för alla som var där.

I Örbyhus slott bjöds ett 50 tal moderater på en guidad tur genom slottet där en gång Eugene von Rosen, mannen som 1911 låg bakom bildandet av den första föreningen, bodde. Slottet bebos f.ö fortfarande av släktingar till familjen Rosen.

Kl 17.00 öppnades dörrarna till Åskars där kvällens festmåltid avhölls. Där var förutom 60 glada moderater, även ordförande för Folkpartiet i Tierp, Gunnar Larsson med fru, och representant för partiets allianskollegor i kommunen. Tierpsmoderaternas ordförande Per Davidsson hälsade välkommen och fungerade som toastmaster.

Tal hölls under aftonen av partisekreterare Sofie Arkelsten, landstingsrådet Erik Weiman, riksdagsledamot Ulrika Karlsson, Kenneth Holmstedt, ordförande för moderaterna i Älvkarleby, Carina Lund, ordförande för moderaterna i Heby, samt Gunnar Larsson, Folkpartiet. Daniel Blomstedt höll jubileumstalet för föreningens räkning, och lyfte särskilt fram Erik Widlund som under en lång rad år var ordförande i Vendelföreningen.

Musikern Tony från Älvkarleby underhöll festdeltagarna hela kvällen med sång till gitarr.

Ett härligt hundraårsjubileum! En härlig jubileumsdag!Inga Kommentarer.

Skriv En Kommentar